Restaurants in Brugge | 18 heerlijke adresjes en leuk uit eten in Brugge

door Esther

Heb je een weekendje Brugge gepland en wil je de hele dag lekker eten en drinken? Dan heb je in Brugge genoeg leuke adresjes om uit te kiezen. Van uitgebreid brunchen tot lunchen met mosselen en friet tot bier proeven en culinair dineren. Wil je leuk uit eten in Brugge? Bekijk dan de allerleukste cafés en restaurants in Brugge.

Plan een weekendje Brugge

Restaurants in Brugge: 18x uit eten in Brugge

Sanseveria

Foto met dank aan Sanseveria

Voor een gezellige en lekkere brunch of lunch moet je wat mij betreft naar Sanseveria, één van de leukste restaurants in Brugge. Je kunt er de hele dag terecht voor de lekkerste bagels en bowls. De bagels en bowls voor het ontbijt en de brunch zijn de hele dag verkrijgbaar, voor de lunch staan er speciale bagels op de kaart. Bijvoorbeeld met gesmolten brie of Marokkaanse kip. Zin om jezelf te verwennen: je kunt heel uitgebreide ontbijtjes bestellen bij Sanseveria.

That’s Toast

Restaurants Brugge: That's Toast | Mooistestedentrips.nl

Je start je dag goed bij That’s Toast. Of althans, je kunt er eigenlijk de hele dag door terecht voor de lekkerste ontbijtgerechten, waarbij toast natuurlijk centraal staat. Kies voor een uitgebreid ontbijt of kies voor zoete of hartige toast. Kies voor klassieke avocado en eieren toast of toast met steak als je toe bent aan iets stevigers. Zoetekauwen bestellen de extra dikke French toast.

Dees Koffiebranders

Foto met dank aan Dees Koffiebranders

Voor een koffiepauze met een heel goed kopje koffie wandel je langs Dees Koffiebranders. Eigenaar en brander Wilco Dees deelt de zaal met een edelsmit en barbier, maar wandel er zeker niet voorbij. Hij werkt alleen met echte kwaliteitsproducten, Hij koopt de koffiebonen rechtstreeks bij de boer, in allerlei uithoeken van de wereld. Zo zorgt hij ervoor dat koffieboeren een eerlijke prijs krijgen voor hun bonen en weet hij zeker dat hij kwaliteit in huis haalt. En dat proef je.

Otto Waffle Atelier

Foto met dank aan Otto Waffle Atelier

De wafels van Otto Waffle Atelier zijn ware kunstwerkjes en moet je beslist proberen tijdens je stedentrip Brugge. Ze worden gemaakt van havermout, plantaardige melk en kokosbloesemsuiker. Glutenvrij én lactosevrij, en superlekker. Je kunt kiezen voor verschillende toppings: van nootjes en fruit tot zelf gedraaid ijs. Pure verwennerij.

Chocolaterie Sukerbuyc

Restaurants Brugge: Chocolaterie Sukerbuyc & De Proeverie | Mooistestedentrips.nl

Als ik een stedentrip België maak, moeten er chocolaatjes mee naar huis. En wat mij betreft moet je in Brugge dan langs Chocolaterie Sukerbuyc wandelen. De pralines worden hier nog volgens familierecept gemaakt en dat is echt het proberen waard. Verder gaat de chocolaterie met de seizoenen mee. Dus rond Pasen vind je er prachtige paaseitjes en met Sinterklaas liggen er chocolade Sintjes voor je klaar. Wil je het beste van Sukerbuyc op je gemakje proeven? Neem dan plaats bij de tearoom van de chocolaterie aan de overkant van de straat, De Proeverie.

Vero Caffè

Restaurants Brugge, foto met dank aan Vero Caffè | Mooistestedentrips.nl

Het is heerlijk en stijlvol koffie drinken en lunchen bij Vero Caffè. Het gezellige interieur is een mix van nieuw en vintage, in zachte kleuren. Maar op het terras zit je ook heel lekker. Je bestelt er goede koffie met bijvoorbeeld pancakes of goede broodjes, maar loop altijd even langs de vitrine om te kijken welke taart er staat.

Grand Café De Republiek

Foto met dank aan Grand Café De Republiek

Grand Café De Republiek is een geweldige plek voor een borrel. Je ploft neer in het wat industrieel ogende café of op het lommerrijke, gezellige terras. De muziek staat altijd aan en de sfeer is altijd goed. Bestel een goed glas wijn, een apero of een goede cocktail, met een paar lekkere borrelhapjes of een paar gerechten om te delen erbij. Blijven hangen? Kan ook, want het grand café heeft ook een prima dinerkaart.

House of Mawi

Foto met dank aan House of Mawi

Je vergapen aan het mooiste serviesgoed, terwijl je geniet van koffie met een taartje of een heel fijne cocktail. Het kan bij House of Mawi. Wilma runt dit paradijsje vol hout, planten en serviesgoed dat ze zelf maakt en ter plaatse verkoopt. Ook de infusies en siropen voor de cocktails maakt ze helemaal zelf.

Den Gouden Karpel

Foto met dank aan Den Gouden Karpel

Visliefhebbers moeten beslist een tafeltje reserveren bij Den Gouden Karpel, restaurant, traiteur en vishandel in één. Het restaurant is buitengewoon stijlvol en het terras grenst aan één van de mooiste pleintjes van de stad. Je eet hier fantastische visgrechten, zoals bisque, schol, mosselen, oesters en fruits de mer, maar je kunt ook minder bekende vissoorten bestellen. Alles wordt perfect klaargemaakt. Een aanrader.

Bistro Bruut

Foto met dank aan Bistro Bruut en Pieter d'Hoop

Reserveer een tafeltje bij Bistro Bruut, want dit is niet voor niks één van de populairste restaurants in Brugge. En ja, je zit in een wat brute sfeer, maar de gerechten zijn dan allesbehalve. Ze zijn gemaakt van de allerbeste ingrediënten en zijn verder helemaal zonder opsmuk. Daardoor komen de smaken heel goed tot hun recht. Bestel één van de mooie natuurwijnen bij je eten en je hebt een echte topavond.

Réliva

Foto met dank aan Réliva

Wil je een avondje lekker en puur dineren? Reserveer een tafeltje bij Réliva, één van de leukste restaurants in Brugge, wat mij betreft. Chef Lien Vandeputte werkt alleen samen met biologische boeren uit de directe omgeving van de stad en stelt zo elk seizoen twee unieke menu’s samen. Een seizoensmenu met vlees of vis en een vegetarisch menu. Alle gerechten zien er schitterend uit en worden met bijpassende wijnen geserveerd.

Brouwerij de Halve Maan

Foto met dank aan Brouwerij De Halve Maan

Brouwerij de Halve Maan is zonder twijfel de bekendste brouwerij in Brugge. Niet zo gek, want in de 16de stond op de plek waar Brouwerij de Halve Maan huist al een brouwerij en sinds de Brouwerij de Halve Maan zit deze brouwerij er. En dat maakt van Brouwerij de Halve Maan de oudste nog overgebleven familiebrouwerij van de stad. De brouwerij is vooral bekend van de bieren Brugse Zot en Straffe Hendrik. Je kunt een rondleiding door de brouwerij krijgen, met een proeverij om het af te sluiten. Maar het is ook heel leuk om in het gezellige café of op het leuke terras een bierproeverij te bestellen.

Bourgogne des Flanders

Foto met dank aan Bourgogne des Flanders

Restaurants Brugge: ontdek de leukste cafés, restaurants en brouwerijen in Brugge. Bekijk alle tips. Foto met dank aan Bourgogne des Flanders

Bourgogne des Flanders ligt middenin het centrum van de stad en is een leuke brouwerij om te bezoeken. Je wandelt hier op eigen gelegenheid door de brouwerij en natuurlijk hoort er op het einde van je bezoek een goed glas bij. Bourgogne des Flanders brouwt bier dat voor de heleft uit Geuze en voor de andere helft uit Lambiek bestaat. Die laatste gist door wilde gisten uit de buitenlucht en krijgt daardoor een unieke smaak. Lambiek is over het algemeen een stuk zuurder, dus dat is misschien even wennen. Ook leuk: op het mooie terras neerploffen en een proeverij van zes bieren bestellen.

Bruges Beer Experience

Foto met dank aan Bruges Beer Experience

Tijdens je weekendje Brugge kom je vanzelf een keer op de Markt terecht en daar kom je bij The Bruges Beer Experience alles te weten over Belgisch bier. Tijdens je bezoek leer je alles over de geschiedenis van bier en welke bieren er zo typisch Belgisch zijn. Het is een leuk en interactief bezoek. En daarna is het natuurlijk tijd voor een proeverij.

Cambrinus

Foto met dank aan Cambrinus

Als je op zoek bent naar een goed biercafé in Brugge, dan moet je echt even langs bij Cambrinus. Dit is een ware bier brasserie waar maar liefst 400 Belgische bieren verkrijgbaar zijn. Dat lijkt misschien een beetje overweldigend, en dat is het ook wel een beetje. Kies, in geval van twijfel, voor één van de bieren op de tap, een echt Brugs bier of ga voor een proeverij. Je kunt bij Cambrinus ook best aardig eten en een borrelplank bij je bier bestellen is in ieder geval een aanrader.

The Bruges Gin Society

Foto met dank aan The Bruges Gin Society

Liefhebbers van een goede gin & tonic moeten in Brugge echt langs bij The Bruges Gin Society, alleen al de flessen en verpakkingen zijn al de moeite waard. De destilleerderij werd opgericht door het trio Hendrik Baeke, Baptiste van Outryve, Joachim Augustyn en destilleert de inmiddels bekroonde Black Swan Gin en Gold Swan Gin op de plek waar ooit een eenzame zwarte zwaan zwom. Daarnaast verkoopt The Bruges Gin Society ook rum, kant-en-klare cocktails en ontzettend mooie glazen.

Cuvee – Bar à vin

Restaurants Brugge, Cuvee - Bar à vin | Mooistestedentrips.nl

Cuvee – Bar à vin is een plek waar de locals heel graag komen, het is één van de leukste restaurants in Brugge. Het is eigenlijk een wijnbar waar je zo’n vijftien natuurwijnen kunt proeven en kopen. Maar het is minstens net zo leuk om één van de kleine gerechten bij je glas wijn te bestellen of bij Cuvee – Bar à vin neer te ploffen voor de lunch. Er gaat immers niets boven mosselen met een goed glas witte wijn.

Mout

Foto met dank aan Mout

Ben je met de fiets in Brugge of logeer je net buiten de stad? Dan vind je het misschien wel leuk om Mout te bezoeken, in Damme. Mout is een microbrouwerij en gastronomische bistrobar. Tijdens je bezoek aan Mout kun je De Damse Brouwers aan het werk zien en natuurlijk de huisgebrouwen bieren erbij bestellen. Maar je zou wel gek zijn als je er niet meteen iets lekkers van de kaart bij bestelde, want hierop staat zo veel lekkers. Je kunt verschillende bites bestellen en mooie, kleine gerechten.

Lees meer over Brugge

Restaurants Brugge
Bewaar op Pinterest

Restaurants Brugge: leuk uit eten in Brugge? Bekijk de leukste restaurants in Brugge | Mooistestedentrips.nl

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrip > Stedentrip België > Weekendje Brugge > Restaurants Brugge

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer